Българска

View Ingredients
Save Recipe
x
Ingredients
  • 600 гр. картофи
  • 400 гр. наденица
  • олио
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер

Картофи и наденица по селски

Рецепта за картофи и наденица по селски – нещо лесно, вкусно, засищащо и идеално с чаша бира. Ястие за тези, които…

(0 / 5)
View Ingredients
Save Recipe
x
Ingredients
  • 200 гр. консерва домат
  • 1 глава стар лук или 3 стръка зелен лук
  • 1 чушка
  • 1 яйце
  • 100 гр. сирене
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • мащерка

Гювече със сирене

Гювече със сирене е типична рецепта за оползотворяване на дребните неща, останали в хладилника. Малко сирене, яйце, домат, лук и чушка…

(0 / 5)
View Ingredients
Save Recipe
x
Ingredients
  • 200 гр. сварен боб
  • 100 гр. лютеница
  • 3 стръка зелен лук
  • сол
  • зехтин

Боб с лютеница

В много български семейства, приготвянето на домашна лютеница си е традиция. Точно към тях е насочена тази рецепта, боб с лютеница,…

(0 / 5)
View Ingredients
Save Recipe
x
Ingredients
  • 1 бр. голям патладжан (или 300 гр. патладжан от буркан)
  • 6 бр. червени чушки (или 1 кг. печени чушки от буракн)
  • 3 бр. големи червени домат (или 500 гр. печен домат от буркан)
  • 3 бр. зелен лук
  • 50 мл. зехтин
  • Сол на вкус

Лютика

Традиционната българска лютика е рарядка, която е разпространена предимно в Северна България. Врачанска, Плевенска, Тетевенска, по кнежански, влашка, селска… Всеки край…

(0 / 5)
View Ingredients
Save Recipe
x
Ingredients
  • 18 бр. сушени червени чушки
  • 1 ч.ч. ориз
  • 2 ч.ч. вода
  • 3 глави лук
  • 3 моркова
  • 1 с.л. чубрица
  • 1/2 с.л. черен пипер
  • 1/2 с.л. червен пипер
  • олио
  • сол

Сушени чушки с ориз

Всички сме готвили постни пълнени сушени чушки с ориз и всеки си има негов си  начин, така и аз.  Готвя си…

(5 / 5)
View Ingredients
Save Recipe
x
Ingredients
  • 500гр. свинско месо-нека има и сланинка
  • 3 глави кромид лук
  • 500мл. доматен сос
  • Сол
  • Червен пипер

Свинско месо с лук и домат

Свинско месо с лук и домат е ярко, вкусно и апетитно ястие! Месото в сос може да бъде приготвено по най-различни…

(5 / 5)
View Ingredients
Save Recipe
x
Ingredients
  • 200 гр. коприва
  • 2 с.л. брашно от лимец
  • 550 мл. вода
  • сол
  • олио
  • червен пипер

Коприва

Пролет е. Разнообразието от зеленолистни зеленчуци е невероятно и ще бъде грехота да не се възползваме ит тях. Ето защо днес…

(5 / 5)
View Ingredients
Save Recipe
x
Ingredients
  • 1 ч.ч. жито
  • 4 ч.ч. вода
  • 2 с.л. захар
  • 1/2 ч.ч. орехи
  • микс сушени плодове
  • 1 лимон
  • канела

Варено жито със сушени плодове

Обикновено приготвяме варено жито за Бъдни вечер или по траурен повод/задушница. Това го натоварва с тежка емоционална символика и го изключва от…

(5 / 5)
View Ingredients
Save Recipe
x
Ingredients
  • 10 бр. сушени чушки
  • 500 гр. кайма
  • 150 гр. ориз
  • 2 глави лук
  • 1 морков
  • 2 домата
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица

Пълнени чушки с кайма и ориз

Пълнени чушки! Те са вечната класика на масата на българина. Със сирене и яйца, с кайма, с кълцано месо, постни или…

(5 / 5)
View Ingredients
Save Recipe
x
Ingredients
  • Зелеви листа
  • 2 глави лук
  • 2 моркова
  • 700 гр. кайма
  • 300 гр. ориз
  • Олио
  • Сол
  • Черен пипер
  • Червен пипер
  • Чубрица

Сарми

Вкъщи си правим домашно кисело зеле. Отворих кофата, за да взема да си направим салата и ми се доядоха вкусните домашни…

(5 / 5)
Баница с тиква View Ingredients
Save Recipe
x
Ingredients
  • 200 мл. топла вода
  • 4 с.л. оцет
  • 1/2 ч.л. сол
  • 400 гр. брашно
  • 700 гр. настъргана тиква
  • 100 гр. смлени орехи
  • 2 с.л. канела
  • 2 с.л. олио

Баница с тиква

Истинска домашна баница с тиква! Казвам истински, защото е правен по-старомодният начин – а именно с ръчно точени кори! С напредване…

(5 / 5)
View Ingredients
Save Recipe
x
Ingredients
  • 25 г прясна мая
  • 300 мл топла вода
  • 6 с.л. кисело мляко
  • 6 с.л. олио
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. захар
  • 1 с.л. сол
  • около 700 г брашно
  • 5 картофа
  • 2 моркова
  • 3 глави лук
  • 2 чушки
  • 1 с.л. сол
  • 1/2 с.л. черен пипер
  • 1/2 с.л. червен пипер
  • 300 гр. пилешко месо или 150 гр. сирене

Тутманик

Пренасяме се от големия град, в едно селце, сгушено в Северозападна България, Ослен Криводол. А как попаднахме там? Отидохме на гости…

(5 / 5)
x

Lost Password