Варено жито със сушени плодове

( 5 out of 5 )
Loading...
Save Recipe
  • vareno-zhito-s-orehi-borovinki-i-stafidi
  • zhito-orehi-cherveni-borovinki-stafidi
  • 5 мПодготовка
  • 30 мГотвене
  • 35 мГотово след
Принтирай рецептата

Обикновено приготвяме варено жито за Бъдни вечер или по траурен повод/задушница. Това го натоварва с тежка емоционална символика и го изключва от всекидневната зимна трапеза. За вкусното и полезно варено жито това е напълно незаслужена съдба. Съдържащите се в него витамини и микроелементи, фибри и антиоксиданти ни зареждат с енергия, укрепват имунитета и ни даряват с красота. А това е особено ценно през зимата, когато организмът страда както от липсата на слънце, така и от недостатъчното разнообразие от пресни плодове и зеленчуци. Споделям с вас любимата си рецепта – простичка и икономична, но за сметка на това много вкусна. Варено жито със сушени плодове.

Необходими продукти

  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +

Начин на приготвяне

  • Почистете житото, измийте го добре и го сложете да се вари с водата. Варете на тих огън, докато зърната набъбнат и се спукат, и омекнат. Прехвърлете житото в купа, сложете захарта, канелата и настърганата кора на 1 лимон. Разбъркайте добре и оставете вкусовете да се смесят. Добавете натрошени орехите и сушените плодове (вкъщи имах стафиди и червени боровинки). Вареното жито е най-вкусно, когато престои една нощ.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

x

Lost Password