Сарми

( 5 от 5 )
Loading...
Запази рецептата
  • sastavki-za-sarmi
  • prigotvyane-na-sarma
  • gyuvech-sarmi
  • 15 mВреме за приготвяне
  • 1:25 hВреме за готвене
  • 1:40 hГотово след
Принтирай Рецептата

Вкъщи си правим домашно кисело зеле. Отворих кофата, за да взема да си направим салата и ми се доядоха вкусните домашни сармички от детството. След като се сготвихам мирише толкова вкусно на дом и зимен уют, че чак съседи усетиха уханието разнасящо се от глинения гювеч във фурната!

Необходими продукти

  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +

Начин на приготвяне

  • Първа стъпка

    Нарежете лука на ситно и го запържете за около минута в сгорещено олио заедно с нарязания на ситно морков. Добавете каймата и пържете около 10 минути, като разбърквате периодично. В отделен съд сварете ориза и след това го добавете към каймата. Поръсете със солта, черния и червения пипер и чубрицата.

  • Втора стъпка

    Във всеки зелев лист сложете по 1-2 с. л. от плънката и завийте сармите. На дъното на гювеча сложете лист от зелето. Върху тях подредете сармите със затворената страна надолу. Налейте вода колкото да покрие сармите. Сложете в студена фурна и печете на 190 градуса за час.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

x

Lost Password