Вкусна разходка из Родопите

Юли месец започна чудесно, прекарахме 12 дни в магическите Родопи. Посетихме Триград, Момчиловци, Дяволското гърло и Ягодинската пещера, Кръстова гора, Чудните мостове и минаха през десетки пътеки и красиви местенца. Сприятелихме се с много готини и позитивни хора, научихме няколко родопски хора, отпочинахме и се позабавлявахме.

\"Чудните

Не мога да не спомена и за родопската кухня, която така радва небцето със своите вкусотии. Едно от местата, което най-много ни впечатли, нали все пак сме кулинарно настроени, е еко хотел При Слави в село Дряново.

\"Нати

Намира на 7 км от град Лъки, на 42 км от Асеновград и 60 от Пловдив.Това е семеен бизнес на вече 3 поколения родопчани, основан през \’89 година. Там може да се насладите на уют, спокойствие, прекрасен балкан и не на последно, място отлична кухня и няколко приятни изненади.

Майката на сегашния собственик, Пламен, била отличен кулинар, експерт в родопските ястие. С времето създава пататник (родопски специалитет) по своя рецепта, който се прави от сутрин до вечер, за да може да се изпипа всеки компонент и да остане незабравим спомен в съзнанието на всеки.

\"Нати

На мен лично ми е любим качамакът, който също се прави с предварителна заявка и е наистина богат. Съдържа царевично брашно, масло, яйце, кашкавал, сирене и месо. Освен тези двете, в менюто може да намерите и други родопски ястия като клин, домашна родопска баница, сюнгюрме, тикалник и питурка.

\"\"
Качамак, питурка и клин

Когато с приятели на вкусна трапеза, си мислите, че не може да стане по-хубаво, се появява Слави (синът на Пламен) с традиционна каба гайда и започва да свири, а до него Пламен, с усмивка, запява родопски песни.

\"Гайдар

Ако ходите в Родопите и обичате българската природа, фолклор и кухня ви препоръчваме да се отбиете до село Дряново. Може да изненадате половинката си или цялото семейство с уикенд в планината. Повече за Еко хотел При Слави може да научите на тяхната Фейсбук страница или в техния сайт.

Много се радвам, че успяхме да отделим време и да се върнем на това приказно място наречено Родопи. Успяхме да си поговорим и опознаем с Пламен – един истински родопчанин, с широка усмивка, гостоприемен, с дълбок глас и вълшебни ястия.

\"\"

Интересно ми е кои са вашите любими места из България, които ви зареждат с енергия и положителни емоции. Споделете в коментарите отдолу.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

x

Lost Password