Домашен бургер

( 5 от 5 )
Loading...
  • produkti za pitki
  • produkti za burgeri
  • produkti za sosa
  • produkti za burgera
  • burger (3)
  • burger (2)
  • 10 mПодготовка
  • 2:0 hПриготвяне
  • 2:10 hГотово след
Print Recipe

Защо реших да направя домашен бургер, а не да купя директно готов. Отговорът е много лесен, вкуса на домашно приготвено ястие е незаменим. Знам, че ще ви се стори дълго и трудно, но когато го направите ще сте влюбени в тях и ще ви се прииска да си направите отново. Разбира се, може да си купите и готови питки, но ние предпочитаме да си ги направим. Рецептата е за 4 бургера.

Необходими продукти

  • Питки
  • Бургери
  • Сос
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +

Начин на приготвяне

  • Първа стъпка

    Започваме с питките, тъй като те имат нужда от почивка. В купа слагаме водата, маята и захарта. Разбъркваме с подходяща голяма лъжица или бъркалка. Прибавяме яйцата, олиото и отново разбърквам докато се смесят с останалите течни продукти. Добавяме половината количество брашно и разбъркваме с лъжица, слагаме солта и прибавяме на части останалото количество брашно, като започваме да месим с ръце.

  • Тестото трябва да е една идея по-меко, за да се получат пухкави питки. Поръсваме тестото с брашно, покриваме с подходяща кухненска кърпа и оставям за 30-35 минути на топло. Дори да не си е удвоило обема, това да не ви притеснява, защото ще втаса повторно.Разделяме тестото на 12 еднакви парчета, оформяме ги добре под формата на кръгли питки и ги подреждаме на малко разстояние в голяма тава с хартия за печене.Посавяме тавата във фурната и я пускаме на 50 градуса (така питките ще втасат много по-бързо). След около 10 минути ги намазваме с жълтък. Поръсваме с мак и пускаме фурната на 190 градуса да се пекат за около 25 минути.

  • Втора стъпка

    Докато ни се печат питките ще направим кюфтенцата. За тях ще ни трябват каймата, едно яйце, галета (може хляб или сухар), сол, чубрица и черен пипер. В купа свесваме продуктите и оформяме еднакви топчета. В тава с хартия за печене ги сплескваме и печем на 180 градуса за 40 минути. На половината време ги обърнате, за да хванат загар и от другата страна.

  • Трета стъпка

    Остана още малко и ще имаме вкусни и домашни бургери. Време е да направим карамелизирания лук. Нарязваме лука на ситно и го слагаме в нагорещено олио. Бъркаме непрекъснато, за да не ни изгори лука. След като лука ни е придобил загар добавяме сол и малко захар и бъркаме за още 2-3 минути.

  • Четвърта стъпка

    Гъбите ги нарязваме на лентички и ги слагаме в тиган с малко вода. Те ще си пуснат още вода и ще се сготвят. След като омекнат добавяме 1 с.л. масло и малко сол и разбъркваме. И вече си имаме вкусни гъби с масло. Докато чакаме гъбите ще си направим яйцата на очи.

  • Пета стъпка

    Преди да минем към сглабянето на бургера ще направим соса. В чопър слагаме нарязаната тиквичка, спанака, солта и зехтина. И пускаме на най-високата скорост за около 5 минути.

  • Шеста стъпка

    Дойде и последния финален момент, а именно да сглобим нашия бургер. Разрязваме питките и намазваме едната страна със соса. Редим продуктите между двете половинки и гарнираме с пържени картофки или свежа салата.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

- Shopping List
x

Lost Password