Тиквички
Лятото е времето, когато разнообразието от плодове и зеленчуци е най-голямо. Пазарите изобилстват от всякакви свежи и цветни изкушения. А един от най-масовите и достъпни зеленчуци по това време на годината са тиквичките.
Нека да разгледаме и по-подробно положителните страни на тиквичките:
- ✔️ Богати на витамин С, желязо, фосфор, калий, магнезий и омега-3.
- ✔️ Намаляват холестерола и кръвното налягане.
- ✔️ Подпомагат сърдечно-съдовата и нервната система.
- ✔️ Успешно премахват токсините от тялото , като по този начин пречистват организма.
В кулинарията тиквичките имат особено широко приложение. Лятната трапеза може да бъде отрупана с различни ястия само от тиквички. Крем супи, пълнени, печени, в огретен, на салати или просто пържени с млечен сос, със сигурност няма човек, който да не ги обожава в поне един от начините на приготвяне.
А вие как най-често приготвяте тиквички вкъщи и коя ви е най-любимата рецепта с тях ?