„Снежанка“ е българска традиционна салата. Любима салата по всяко време на годината! Нежна и свежа салата, която заслужено се е превърнала в неразделна част от нашата трапеза. Дори и децата са наясно как се приготвя Млечна Салата, но все пак – ето я и моята версия.
Това е най-лесната и бързо приготвяща се салата особено, ако решите да използвате готово цедено кисело мляко. През лятото се използват пресни вместо кисели краставички.
Краставичките се оставят в гевгир да се отцедят за около 15 минути. След това се режат на малки кубчета. Копърът се измива и се нарязва на ситно. Чесънът се обелва. Скилидките се начукват и също се нарязват на ситно. Ореховите ядки се смилат. Към цеденото мляко е прибавят нарязаните на дребно краставици, зехтина, дребно нарязаният копър, счуканите и нарязаните на дребно скилидки чесън, смлените орехови ядки и солта. Може да увеличите или намалите количеството на някои от продуктите по ваше желание. Всичко се разбърква добре. Може да я охладите, преди сервиране.