Гювече със сирене е типична рецепта за оползотворяване на дребните неща, останали в хладилника. Малко сирене, яйце, домат, лук и чушка – това е всичко. Не се налага да пазарувате специално.
Традиционно гювече, което носи и името на съда, в който се пече, или пък различните варианти със сирене, яйца, зеленчуци, пикантен колбас… Каквото и да направите, все ще е вкусно. Освен това имате отлична възможност да развихрите въображението си.
С това семпло наглед ястие можете да нахраните дори неочаквани гости.
В гювечетата първо сложете доматения сос, нарязаните на ситно лук и чушка. Добавете подправките и гответе за 15 минути във фурната на 190 градуса. Извадете гювечето и сложете сиренето и яйцето. Върнете във фурната за още 15 минути.