Пълнени чушки! Те са вечната класика на масата на българина. Със сирене и яйца, с кайма, с кълцано месо, постни или пък някакъв друг вариант – всеки си има любим вкус. През лятото можете да си приготвите това ястие с пресни чушки и да ги запечете с фолио, а през зимата – със сушени. Всяка къща си има рецепта и всеки ще ви каже, че неговата рецепта е най-вкусна. Сигурно има поне 100 начина да се сготвят пълнени чушки с кайма и ориз. То с домат, без домат, в тенджера, във фурна, със сос, без сос, лудница просто! Ако си начинаещ готвач и потърсиш рецепта, може да се побъркаш от варианти.
В тиган със загрята мазнина запържете нарязания на ситно лук и морков заедно с каймата. Подправете с чубрицата, черния пипер и накълцания магданоз и бъркайте, докато каймата стане на трохи. В отделна купа сварете ориза и след това го добавете към каймата. Попарете сухите чишки, за да омекнат и да можете да ги напълните със сместа.
С готовата смес напълнете чушките. Наредете чушките в тава, налейте вода, колкото да ги покрие дъното, и добавете нарязания на ситно домат. Печете ги на 170 градуса в продължение на 20 минути.