Една лека и свежа салата от спанак, бърза за приготвяне и много полезна. Ядките съдържат ценни полезни вещества, витамини и минерали. Смея да твърдя, че е изключително вкусна и подходяща, както за обяд, така и за предястие или като гарнитура към печена риба на скара.
В малка купа смесете много добре всички продукти за дресинга.
Измийте и отцедете добре спанака и киселеца, може да го поставите в чиста кърпа и леко да разтръскате -така излишната вода по листенцата ще попие в кърпата. Накъсайте спанака, ако са големи листата и нарежете киселеца на едро.
В горещ тиган сипете малко зехтин и сипете ядките да поемат от мазнината и да приф=добият златист цвят. Трябва да бъркате често, за да не изгорят.
В купа сложете нарязаните/накъсаните зеленчуци, ядките, сушените домати и полейте с дресинга.