Пияно пиле

( 5 out of 5 )
Loading...
Save Recipe
  • слайдер(1)
  • слайдер(2)
  • слайдер (2)
  • 10 мПодготовка
  • 3:0 чГотвене
  • 3:10 чГотово след
Принтирай рецептата

Всеки обича пилешко, но пробвали ли сте да печете цяло пиле? Ако отговора е не, а дори и да е да, тази рецепта е една класика в нашата култура и трябва да се опита. От пияното пиле с картофите ще има за всеки вкъщи.

Необходими продукти

  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +

Начин на приготвяне

  • Първа стъпка

    Измийте добре пилето. Поръсете със сол, черен пипер и червен пипер и хубаво натрийте с разтопеното масло, за да полепне. Сложете в тава пилето, аз използвах йенска тенджера, за да може да се затвори и да се сготви по-добре. Полейте пилето с бирата и сложете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Печете 2 часа, като няколко пъти по време на печенето поливайте с бульона, който в тавичката.

  • Втора стъпка

    Обелете картофите и разполовете всеки един. Тях също овкусете, като поръсите с малко червен пипер и сол. Сложете картофите при пилето и върне във фурната. Печете още 1 час.

  • Да ви е сладко пияното пиле с картофи. Сипете си с чаша със студена бира и се насладете на оставащия ден.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

x

Lost Password