Качамак

( 5 out of 5 )
Loading...
Save Recipe
  • tsarevichno-brashno-maslo-cherven-piper
  • kachamak-sas-sirene
  • 5 мПодготовка
  • 15 мГотвене
  • 20 мГотово след
Принтирай рецептата

С това ястие се връщам в спомените от детството. Всички у дома много го обичахме, независимо дали е приготвен е поднесен със сирене или без. Качамака от днешната рецепта е по-лек, с много по-малко царевично брашно го приготвям и става за нула време! Опитайте рецептата, няма да съжалявате!

Необходими продукти

  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +

Начин на приготвяне

  • Първа стъпка

    Водата се сипва в тенджера. Добявят се солта и царевичното брашно. Тенджерата се слага на умерено силен огън и сместта се загрява с често разбъркване в началото (докато се затопли) и непрекъснато, когато се загрее и започне да се сгъстява. Вари се около 10 минути от момента на завиране и се добавя 2/3 от маслото.

  • Втора стъпка

    Същевременно в друг съд (тиган или малка тенджера) се разтапя останалата част от маслото. Загрява се докато започне да цвърчи и се запържи леко (става златисто) и трябва да се внимава да не загори. Тенджерата със запърженото масло се дръпва от огъня, добавя се червеният пипер и се разбърква енергично.

  • В чиния се натрошава от сиренето и след това се насипва от свареният качамак. Залива се с маслото.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

x

Lost Password