Няма как да скрия, че обичаме различни видове гювечета и правим експерименти с тях. При всяко наше пътуване опитваме гювечета от съответния регион. Експериментираме с различни меса, а понякога правим и само зеленчукови. Рецептата, която ще прочете в следващите редове е със свинско месо и е за три гювечета.
Ще започнем с месото. Нарежете свинското месо на малки парчета и го сложете да се задушава в тиган. Гответе до готовност на месото и го овкусете със сол и черен пипер.
В гювечетата първо сложете доматения сос, нарязания на филийки лук и олио. Гответе за 10 минути във фурната на 190 градуса. Добавете месото и го разбъркайте. Печете още 20 минути.
Извадете гювечетата и сложете парчета сирене и по едно яйце. Върнете във фурната за още 20 минути.
Добавих на едното гювече и люто чушле, ако обичате люто можете да добавите.