Ползите от патладжана

Патладжанът, известен още като син домат, има широко приложение в кулинарията и рецептите с него са наистина безброй. Често той е и основен участник в приготвянето на зимнината. Приготвянето му обаче крие малки трикчета, които никак не са за пренебрегване. Знаете ли, че преди термична обработка е добре патладжанът да се накисне във вода и

Read More

Колко време се готвят различните зеленчуци?

Всички знаем колко полезно е да ядем зеленчуци. Печенето на зеленчуци е не само доста практичен метод, но дори не се нуждаем от рецепта или допълнителни съставки, освен малко мазнина за готвене и подправки. Печенето добавя дълбочина на вкуса и прави всеки един зеленчук много по-апетитен. За да печем зеленчуците си, просто трябва да ги

Read More

Какво трябва да знаем за марулята?

Сезонът на марулите е точно сега. Има различни видове марули: айсберг, китайска, къдрава и лятна. Марулята е изключително богата на витамин С, желязо, фолиева киселина, калций и фибри. Именно заради съдържанието си на фибри, тя е изключително подходяща при диети, защото засища за дълго и потушава чувството на глад. Какви свойства има зелената салата: ✖️

Read More

Кои са основните групи плодове?

Предстоят едни от най-хубавите месеци, защото има изобилие от плодове. Но дали знаете достатъчно за тях? Плодовете са най-лечебната храна, с която природата ни е дарила. Съдържат много витамини, минерали, прости захари (глюкоза), дори белтъчини и мазнини (в много малки количества). Съдържат до 90% вода, от която тялото има нужда. Те са храни, които се

Read More
x

Lost Password