5 ползи от джинджифила
Джинджифилът е известен с множеството си благотворни свойства. Използва се както в пресен, така и в сушен вид 👀. Какви са ползите от джинджифила?
Read More
Джинджифилът е известен с множеството си благотворни свойства. Използва се както в пресен, така и в сушен вид 👀. Какви са ползите от джинджифила?
Read More
Патладжанът, известен още като син домат, има широко приложение в кулинарията и рецептите с него са наистина безброй. Често той е и основен участник в приготвянето на зимнината. Приготвянето му обаче крие малки трикчета, които никак не са за пренебрегване. Знаете ли, че преди термична обработка е добре патладжанът да се накисне във вода и
Read More
Всички знаем колко полезно е да ядем зеленчуци. Печенето на зеленчуци е не само доста практичен метод, но дори не се нуждаем от рецепта или допълнителни съставки, освен малко мазнина за готвене и подправки. Печенето добавя дълбочина на вкуса и прави всеки един зеленчук много по-апетитен. За да печем зеленчуците си, просто трябва да ги
Read More
Сезонът на марулите е точно сега. Има различни видове марули: айсберг, китайска, къдрава и лятна. Марулята е изключително богата на витамин С, желязо, фолиева киселина, калций и фибри. Именно заради съдържанието си на фибри, тя е изключително подходяща при диети, защото засища за дълго и потушава чувството на глад. Какви свойства има зелената салата: ✖️
Read More
Предстоят едни от най-хубавите месеци, защото има изобилие от плодове. Но дали знаете достатъчно за тях? Плодовете са най-лечебната храна, с която природата ни е дарила. Съдържат много витамини, минерали, прости захари (глюкоза), дори белтъчини и мазнини (в много малки количества). Съдържат до 90% вода, от която тялото има нужда. Те са храни, които се
Read More