Ползите от патладжана
Патладжанът, известен още като син домат, има широко приложение в кулинарията и рецептите с него са наистина безброй. Често той е и основен участник в приготвянето на зимнината.
Приготвянето му обаче крие малки трикчета, които никак не са за пренебрегване.
Знаете ли, че преди термична обработка е добре патладжанът да се накисне във вода и да се посоли предварително? По този начин се премахва горчивината му.
Какви са обаче положителните и отрицателните страни:
- ✔️ Регулира водния баланс в тялото.
- ✔️ Подсилва именната система.
- ✔️ Защитава сърцето.
- ✔️ Подхранва мозъчните клетки.
- ✔️ Подпомага храносмилането.
- ✖️ Не се консумира суров.
- ✖️ Може да предизвика проблеми с бъбреците.
Добре е да се знае, че патладжанът може да се окаже проблемен и е добре да се избягва от хора, които имат проблеми с бъбреците, жлъчката и стомашни проблеми.
Имате ли любими начини за приготвяне на патладжан и кои?