Ползите от патладжана

Патладжанът, известен още като син домат, има широко приложение в кулинарията и рецептите с него са наистина безброй. Често той е и основен участник в приготвянето на зимнината.

Приготвянето му обаче крие малки трикчета, които никак не са за пренебрегване.

Знаете ли, че преди термична обработка е добре патладжанът да се накисне във вода и да се посоли предварително? По този начин се премахва горчивината му.

\"\"

Какви са обаче положителните и отрицателните страни:

  • ✔️ Регулира водния баланс в тялото.
  • ✔️ Подсилва именната система.
  • ✔️ Защитава сърцето.
  • ✔️ Подхранва мозъчните клетки.
  • ✔️ Подпомага храносмилането.
  • ✖️ Не се консумира суров.
  • ✖️ Може да предизвика проблеми с бъбреците.

Добре е да се знае, че патладжанът може да се окаже проблемен и е добре да се избягва от хора, които имат проблеми с бъбреците, жлъчката и стомашни проблеми.

Имате ли любими начини за приготвяне на патладжан и кои?

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

x

Lost Password