Ципура с картофи и лук

( 5 out of 5 )
Loading...
Save Recipe
  • DSC09593
  • DSC09600
  • 2Порции
  • 5 мПодготовка
  • 30 мГотвене
  • 35 мГотово след
Принтирай рецептата

Много обичам риба, но когато стане дума за нейното приготвяне, то нещата малко се променят. Първо като започнем с чистенето – един не до толкова приятен процес, който обикновено гледам да избягвам. Не че не се справям, но определено не е моето любимо занимание в кухнята. Та по тази причина винаги гледам да купувам изчистена риба. Второ, нейното сготвяне – избягвам пържена и пръскащата мазнина. Единственствено ако са скариди на тиган, за които вече ви показах своята рецепта. И така стигаме до любимия ми начин на приготвяне на риба, а именно на фурна! Става за около 20 мин и се спестява варианта от гореща мазнина по ръцете или дори лицето (което ми се е случвало). Сега ще ви предложа вкусна идея за вечеря или пък неделен обяд, на който може да се насладите и с чаша розе или бяло вино. Ципура на фурна с картоф и лук в масло – лесно и бързо.

Необходими продукти

  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +

Начин на приготвяне

  • Рибата се посолява отвън и отвътре със сол. Слага се в тава предварително отрязана хартия за печене. Приготвя се смес от подправките: розмаринът, ригана, мащерката и босилека и сокът от половината лимон. Поръсате рибата със зехтина, намажете я със сместа от подправки отвън и отвътре. Нарежете останалият половин лимон на резени и подредете върху рибата. Завивате всяка риба с хартия за печене и печем около 10 минути на 200С градуса и още 10 минути отвита от хартията, за даполучи рибата коричка.

  • Свяравяте картофите и след като са готови ги разрежете през половината. В подгодяща тенджета загрейте малко масло и сложете разрязаните картофи със сол и розмарин. С помощта на капак ги раздрусайте, за да поемат хубаво аромата на подправките. готови са за 5 минути. В тиган загрейте отново масло, за да направите лук. Аз лично разрязах всяка глава лук на четири, но това зависи от размера им. След като маслото се е разтопило. сложете лука и овкусете със сол. Разбърквайте много внимателно и след 5 минути имате един прекрасен лук.

  • Поднасяте с добре изстудено бяло вино или розе. Добър Апетит!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

x

Lost Password