Тиква с мед и орехи

( 5 от 5 )
Loading...
  • Сурова тиква
  • Орехи
  • Тиква с мед и орехи
  • 5 mПодготовка
  • 2:0 hПриготвяне
  • 2:05 hГотово след
Print Recipe

Последната домашна тиква беше разрязана за Крем супа от кореноплодни и се чудя какво да сготвя от останалата част. В ума ми изникват мед и орехи, значи ще е някой вкусен и здравословен десерт. Лесно и бързо се приготвя този така вкусен десерт.

Необходими продукти

  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +

Начин на приготвяне

  • Първа стъпка

    Първото и най-важното, преди да започнете подготовката на тиквата е да включите фурна на 180 градуса, за да загрява. Обелете и нарежете тиквата на по-малки парчета.

  • Втора стъпка

    Наредете парчетата тиква в тава и ги залейте с вода, колкото да се покрие дъното на тавата. Печем тиквата до пълното и омекване, около 120 минути. Много зависи от сорта на тиквата колко ще се пече.

  • Гарнирайте парчетата тиква с мед и орехи. В случай, че не ви е сладка, към всяко парче печена тиква, добавете купичка с мед. Докато не се е охладила добре нашата тиква, не я подслаждайте, особено с мед, защото при топлинна обработка той губи всичките си полезни вещества.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

- Shopping List
x

Lost Password