Тиква с мед и орехи

( 5 out of 5 )
Loading...
Save Recipe
  • raw-pumpkin
  • walnuts
  • pumpkin-with-wallnuts-slider
  • 5 мПодготовка
  • 2:0 чГотвене
  • 2:05 чГотово след
Принтирай рецептата

Последната домашна тиква беше разрязана за Крем супа от кореноплодни и се чудя какво да сготвя от останалата част. В ума ми изникват мед и орехи, значи ще е някой вкусен и здравословен десерт. Лесно и бързо се приготвя този така вкусен десерт.

Необходими продукти

  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +

Начин на приготвяне

  • Първа стъпка

    Първото и най-важното, преди да започнете подготовката на тиквата е да включите фурна на 180 градуса, за да загрява. Обелете и нарежете тиквата на по-малки парчета.

  • Втора стъпка

    Наредете парчетата тиква в тава и ги залейте с вода, колкото да се покрие дъното на тавата. Печем тиквата до пълното и омекване, около 120 минути. Много зависи от сорта на тиквата колко ще се пече.

  • Гарнирайте парчетата тиква с мед и орехи. В случай, че не ви е сладка, към всяко парче печена тиква, добавете купичка с мед. Докато не се е охладила добре нашата тиква, не я подслаждайте, особено с мед, защото при топлинна обработка той губи всичките си полезни вещества.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

x

Lost Password