Спаначени гнезда

( 5 out of 5 )
Loading...
Save Recipe
  • yaitsa-spanak-lapad-zelen-luk
  • spanacheni-gnezda-s-lapad
  • spanacheni-gnezda-ot-yaitsa
  • 10 мПодготовка
  • 20 мГотвене
  • 30 мГотово след
Принтирай рецептата

Какво по-вкусно през пролетта от едни спаначени гнезда. С настъпването на сезона идват пресните зеленчуци, а щастливите ни домашни кокошки носят вкусни яйца.

Необходими продукти

  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +

Начин на приготвяне

  • Почистете спанакът и лапада от дръжките и заедно с лука ги измийте добре на течаща вода. Нарежете ги на ситно. Задушете ги с малко мазнина под капак, докато омекнат. Овкусете със сол и черен пипер. Изсипете сместа в малка правоъгълна тавичка, предварително намазана с олио. Разпределете спанакът в тавичката и оформете 5 празни гнезда. Във всяко гнездо поставете по едно яйце и посолете със сол. Сложете тавичката в загрята фурна на 180 градуса и когато яйцата се стегнат е готово.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

x

Lost Password