Сьомга в пергамент

( 5 out of 5 )
Loading...
Save Recipe
  • DSC_0559
  • DSC_0575-1
  • DSC_0587-gallery
  • 10 мПодготовка
  • 25 мГотвене
  • 35 мГотово след
Принтирай рецептата

Вкъщи много обичаме всякаква риба и затова често си похапваме. Иска ни се да я сготвим, така че да се запазят най-много вкусовите и качества. Затова се спряхме на този вид готвене.

Разбира се вие можете да я направите с всякакъв вид риба, но на нас ни се хапваше сьомга. С пъстърва се получава много вкусно.

Продукти

  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +

Начин на приготвяне

  • Първа стъпка

    Ще започнем с чистенето на рибата, ако не е. За да ни е по вкусна рибата ще я оставим за час да се накисне със солта и сока от един лимон.

  • Втора стъпка

    Ако искате да ви е по-лесно в една купичка смешете по една чаена лъжичка от розмарина, босилека, ригана, мащерката и солта. След като рибата вече се е овкусила с лимона е време да я подправим с микса от подправки. Върху хартия за печене намежете с малко олио, за да не се захване рибата при готвенето и сложете вече овкусена с подправки риба. Върху нея сложете две резенчета лимон и завийте рибата в хартия.

  • Трета стъпка

    След като сме завили всички парчета риба в хартия за печене слагаме рибата в предварително загратя фурна на 180 градуса за 20 минути (зависи много от рибата времето на печене). Проверявайте от време на време рибата дали е готова.

  • Четвърта стъпка

    Гарнирайте с картофено пюре и вече имате една вкусна рибка за вечеря или обяд.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

x

Lost Password