Пролетна салата

( 5 out of 5 )
Loading...
Save Recipe
  • DSC01367
  • слайдер-2
  • 5 мПодготовка
  • 20 мГотвене
  • 30 мГотово след
Принтирай рецептата

Пролетта е времето, в което на масата ни става пъстро и зелено. Салатите не само са глътка свежест след тежките зимни ястия, но са и необходими, ако искаме да изчистим организма си и да влезем в по-добра форма за лятото.

Вече в градината има домашна зелена салата и лук и може да правите експерименти със салатите. Тази рецепта е на една много любима наша салата.

Необходими продукти

  • Салата
  • Дресинг
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +

Начин на приготвяне

  • Първа стъпка

    Ще започнем с яйцата. Сложете яйцата да се варят, като ги варите според предпочитанието ви. Ние вкъщи обичаме яйцата да са ни твърдо сварени и ги варим 7-8 минути.

  • Втора стъпка

    Докато яйцата ни се варят, ще направим киноата. В тенджерка сложете 2 ч.ч. вода, 1 ч.ч. киноа и щипка сол. Оставете да заври, след което намалете огъня до минимум, сложете капак и варете около 20 минути. След като киноата е готова, я отцедете.

  • Трета стъпка

    Не съм ви дала точните количества зеленчуци, защото тук преценявате според вкуса и колко човека ще се насладите на тази така вкусна салата. Накъсайте марулята и нарежете зеленчуците и яйцата в голяма супа. Добавете и вече поизстиналата киноа. Дресингът се прави от зехтин и лимон в отношение 1:1.

  • Съвети

    Когато купувате зеленчуците от магазина, ви съветвам да ги накиснете в студена вода за един час, за да може да паднат нитратите.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

x

Lost Password