Пролетта е времето, в което на масата ни става пъстро и зелено. Салатите не само са глътка свежест след тежките зимни ястия, но са и необходими, ако искаме да изчистим организма си и да влезем в по-добра форма за лятото.
Вече в градината има домашна зелена салата и лук и може да правите експерименти със салатите. Тази рецепта е на една много любима наша салата.
Не съм ви дала точните количества зеленчуци, защото тук преценявате според вкуса и колко човека ще се насладите на тази така вкусна салата. Накъсайте марулята и нарежете зеленчуците и яйцата в голяма супа. Добавете и вече поизстиналата киноа. Дресингът се прави от зехтин и лимон в отношение 1:1.
Когато купувате зеленчуците от магазина, ви съветвам да ги накиснете в студена вода за един час, за да може да паднат нитратите.