Питка

( 4.5 out of 5 )
Loading...
Save Recipe
  • DSC09911
  • DSC09909
  • 1:20 чПодготовка
  • 60 мГотвене
  • 2:20 чГотово след
Принтирай рецептата

Обожавам да меся макар да не ми остава време. Хлябът вкъщи е на почит, но не ги правя често. За големи празници – Рожденни дни, Нова година, Великден винаги приготвям питка. Тази бе направена специално за наближаващия празник.
Носещият аромат на прясно изпечена питка, в целия апартамен, накараха всеки да пристигне в кухнята с 300 км/ч. Признавам си и аз не издържам на арома и си чупя малко парченце със сирене и шарена сол. Не съм сигурна, че има някой който не обича топъл, домашен хляб.

Необходими продукти

  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +

Начин на приготвяне

  • Първа стъпка

    Изсипете водата в голяма купа. Добавете маята и разбъркайте с вилица за няколко минути. Изсипете половината от брашното и половин чаена лъжичка сол, след което използвайте вилица, за да разбъркате заедно, докато не можете да я преместите повече.

  • Втора стъпка

    Тук вече идва момента да започнете да месите с ръце. Съберете на топка тестото, като добавяте още брашно, колкото е необходимо, за да спре да залепва по ръцете ви. След като е спряло да залепва по ръцете ви го оставете да почине, докато си удвои размера (при мен отне 60 минути). Ако искате да забързате този процес може да сложите тестото във включена на 50 градуса фурна.

  • Трета стъпка

    Вече тестото ни е готово за оформяне, може да експериментирате, а може и да направите стандартна питка. Заложих на стандартна кръгла питка, поръсих с брашно и направих няколко разреза. Печете за час на 180 градуса.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

x

Lost Password