Принтирай рецептата
За повечето хора пилето е основното ястие на масата. Това води до факта, че в един момент осъзнаваш, че всички ястия от него вече са изпробвани и е време да се мисли за разнообразяване на менюто. Нашата рецепта представя пилешко месо в бутер тесто.
Начин на приготвяне
-
Първа стъпка
В тиган с малко олио се задушават ситно нарязания лук, моркови и гъби. След като омекнат се добавя нарязаното на малки парченца пилешкото месо. Щом месото добие златист цвят, се посолява със сол, червен пипер и черен пипер.
-
Втора стъпка
Плънката се оставя да се охлади. Бутер тестото се разстила и отгоре се поръсва плънката. Отгоре се намазва с разбит жълтък и се поръсва със сусам или маково семе. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.