Няма нищо по-добро от това човек да се развива. Точно затова и аз гледам да подобрявам кулинарните си умения с всеки изминал ден. В днешно време може да гледаме всичко от вкъщи и да експериментираме в кухнята. Това повлия и на днешната моя рецепта, идвайки топла топла от мастър класа на Гордън Рамзи. Разбира се, добавих и малко от себе си, за да стане точно по мой вкус. И най-важното е да се приготви с много любов. Няма да ви бавя повече, а ще мина към рецептата, която е пилешко месо с кореноплодни зеленчуци.
Използвах чугунена тава, защото тя придава на ястието много ароматен и приятен вкус, но ако вие нямате, не се притеснявайте. Използвайте каквато тава имате.
Загрейте предварително фурната на 180 градуса и нарежете морковите на кръгчета, а репичките и лука на четвъртинки. В купа овкусете зеленчуците със сол и черен пипер . На дъното на тавата наредете клонките розмарин и мащерка, върху тях зеленчуците и най-отгоре овкусеното със сол пилешко месо. Отрежете 2-3 лентички от маслото и ги сложете върху пилешкото. След като се разтопят, ще придадат много хубав вкус на ястието. Печете 45 минути или до готовност на пилето.
Една лесна рецепта, която може да ви стане любима. “Never cook chicken stone cold; it goes dry before it’s cooked in the center.” —Gordon Ramsay