Закуската е най-важното хранене за деня! Също така е сигурно, че вкусната закуска дава настроение и е чудесен старт на деня. След рецептата за жито и рецептата за тост с поширано яйце и авокадо продължаваме с рецепта за най-любимата детска закуска, а именно рецепта за пържени филийки. Пържените филийки се приготвят толкова лесно, че рецепта може би даже не е необходима. Но все пак, за тези които скоро не са ги приготвяли или пък за новаците в кухнята рецептата би могла да бъде полезна.
Започнете с приготвянето на сместа, в която ще се потапят филийките. Разбийте яйцата и добавете солта. Потапяйте всяка филийка в яйчената смес, след което ги пържете от двете страни в предварително загрято олио. Пържените филийки са готови, когато придобият златис цвят от всяка страна. Готовите пържени филийки наредете в чиния, в която сте сложили домашна хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Може да сервирате пържените филийки със сирене и сладко. (Вкъщи имаме домашно сладко от смокини и домашно сирене, но нямаше как да не добавя и домашната луканка.)