Омлет с чери домати

( 5 от 5 )
Loading...
Запази рецептата
  • Продукти за омлет - сирене, кашкавал, яйца и домати
  • Продукти за омлет - сирене, кашкавал, яйца и домати
  • Продукти за омлет - сирене, кашкавал, яйца и домати
  • Пухкав омлет
  • 5 mВреме за приготвяне
  • 15 mВреме за готвене
  • 20 mГотово след
Принтирай Рецептата

У дома имаме домашни яйца и много обичаме с тях да правим различни вариации. Реших за закуска да изненадам всички с по един пухкав омлет. Докато още спят, аз се залавям с омлетите.

Необходими продукти

  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +

Начин на приготвяне

  • Първа стъпка

    Ще започнем като си настържем кашкавала и сиренето, за да ни е по-лесно след това.

  • Втора стъпка

    В тигана сложете зехтина и загрейте. В купа разбъркайте яйцата със солта и черния пипер и ги изсипете в тигана. Котлонът трябва да е на средното по сила, за да може да се пече равномерно нашия омлет.

  • Трета стъпка

    След 7-8 минути печене от едната страна, вече сме почти готови. Тук някои предпочитат да не обръщат омлета, но вкъщи обичаме да ни е опечен хубаво, затова обръщам много внимателно омлета и го печа за още толкова време и от другата страна. След като са минали 6 минути слагам настърганите кашкавал и сирене и завивам наполовина омлета. Пече се още 2 минути, за да се разтопят хубаво и вече имаме вкусен и пухкав омлет.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

x

Lost Password