У дома имаме домашни яйца и много обичаме с тях да правим различни вариации. Реших за закуска да изненадам всички с по един пухкав омлет. Докато още спят, аз се залавям с омлетите.
Ще започнем като си настържем кашкавала и сиренето, за да ни е по-лесно след това.
В тигана сложете зехтина и загрейте. В купа разбъркайте яйцата със солта и черния пипер и ги изсипете в тигана. Котлонът трябва да е на средното по сила, за да може да се пече равномерно нашия омлет.
След 7-8 минути печене от едната страна, вече сме почти готови. Тук някои предпочитат да не обръщат омлета, но вкъщи обичаме да ни е опечен хубаво, затова обръщам много внимателно омлета и го печа за още толкова време и от другата страна. След като са минали 6 минути слагам настърганите кашкавал и сирене и завивам наполовина омлета. Пече се още 2 минути, за да се разтопят хубаво и вече имаме вкусен и пухкав омлет.