Омлет с чери домати

( 5 out of 5 )
Loading...
Save Recipe
  • DSC00417
  • DSC00419
  • DSC00444
  • 5 мПодготовка
  • 15 мГотвене
  • 20 мГотово след
Принтирай рецептата

У дома имаме домашни яйца и много обичаме с тях да правим различни вариации. Реших за закуска да изненадам всички с по един пухкав омлет. Докато още спят, аз се залавям с омлетите.

Необходими продукти

  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +

Начин на приготвяне

  • Първа стъпка

    Ще започнем като си настържем кашкавала и сиренето, за да ни е по-лесно след това.

  • Втора стъпка

    В тигана сложете зехтина и загрейте. В купа разбъркайте яйцата със солта и черния пипер и ги изсипете в тигана. Котлонът трябва да е на средното по сила, за да може да се пече равномерно нашия омлет.

  • Трета стъпка

    След 7-8 минути печене от едната страна, вече сме почти готови. Тук някои предпочитат да не обръщат омлета, но вкъщи обичаме да ни е опечен хубаво, затова обръщам много внимателно омлета и го печа за още толкова време и от другата страна. След като са минали 6 минути слагам настърганите кашкавал и сирене и завивам наполовина омлета. Пече се още 2 минути, за да се разтопят хубаво и вече имаме вкусен и пухкав омлет.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

x

Lost Password