Много време се чудех какво да направя за хапване със следобедния чай. Така се сетих за тези бързи и вкусни гризини. Можете да изненадате всички като към тях добавите и сос, много вървят с лютеничка.
Активираме маята във водата. В купа изсипваме брашното, белтъка, добавяме солта и зехтина и след това добавяме активираната мая, която изсипваме малко по малко.
Тук идва момента, в който може да дойде на помощ цялото семейство. Тестото го нарязвате на малки късчета и оформяте лентички. Можете и да разточите тестото и тогава да ги нарежете, но аз предпочитам да си имат форми придобити от разточването поотделно. Нареждат се в тава с хартия за печене. Намазва се с разбит жълтък и се поръсват семена. Печат се 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.