Гризини със семена

( 5 out of 5 )
Loading...
Save Recipe
  • DSC01544
  • слайдер(1)-2
  • слайдер(2)
  • 25 мПодготовка
  • 30 мГотвене
  • 55 мГотово след
Принтирай рецептата

Много време се чудех какво да направя за хапване със следобедния чай. Така се сетих за тези бързи и вкусни гризини. Можете да изненадате всички като към тях добавите и сос, много вървят с лютеничка.

Необходими продукти

  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +

Начин на приготвяне

  • Първа стъпка

    Активираме маята във водата. В купа изсипваме брашното, белтъка, добавяме солта и зехтина и след това добавяме активираната мая, която изсипваме малко по малко.

  • Втора стъпка

    Започваме да разбъркваме, докато се получи тесто. Изсипваме на плота и започваме да месим до в момента, в който стане меко и хомогенно. При необходимост добавяме още брашно. Оставяме готовото тесто да си почине, докато си удвои размера. Това отнема около 20 минути.

  • Трета стъпка

    Тук идва момента, в който може да дойде на помощ цялото семейство. Тестото го нарязвате на малки късчета и оформяте лентички. Можете и да разточите тестото и тогава да ги нарежете, но аз предпочитам да си имат форми придобити от разточването поотделно. Нареждат се в тава с хартия за печене. Намазва се с разбит жълтък и се поръсват семена. Печат се 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

x

Lost Password