Негърче

( 3 out of 5 )
Loading...
Save Recipe
  • DSC00697-слайдер
  • DSC00705
  • DSC00679-слайдер
  • 10 мПодготовка
  • 2:20 чГотвене
  • 2:30 чГотово след
Принтирай рецептата

Далеч от София съм, или по-скоро в родния ми град. Вкъщи сме се събрали цялото семейство и ни се прииска нещо сладко. Отварям си тефтера с рецепти и намирам точната рецепта. Сладкиш с шоколад, орехи и сладко. Проверявам набързо дали имам всичко необходимо и за моя радост имам всичко. Ще имаме вкусно негърче за всички.

Необходими продукти

  • Тесто
  • Заливка
  • Глазура
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +

Начин на приготвяне

  • Първа стъпка

    Ще започнем с тестото за нашия сладкиш. В голяма купа разбийте яйцата заедно със захарта. Разбиват се, докато обема им се утрои. Добавете олиото, водата и разбъркайте добре с дървена или силиконова лъжица. Тук е момента да пуснете фурната на 180 градуса, за да загрее. В отделна купа смесете содата, ванилията, какаото и брашното. Добавете сухата смес към яйцата и разбъркайте добре с лъжицата. След като сте разбъркали хубаво добавете стафидите, орехите и сладкото и отново разбъркайте. Намажете тавата с олио и поръсете с брашно, за да не се захване нашият сладкиш. Изсипете сместа в тавата и печете 20 минути. Оставете да изстине за около 30 минути.

  • Втора стъпка

    След като е изстинало хубаво е време за втората ни стъпка, а именно заливката за нашия десерт. Преди да започнем с приготвянето нарежете на парчета негърчето, както е в тавата. В касерола на котлона (предпочитам касерола, защото е по-малка и по-удобна, но можете и нещо друго) разтопете първо маслото и към него добавете захарта и водата. Бъркайте непрекъснато, иначе ще се захване. След като се е разтопила хубаво захарта добавете какаото и ванилията. Около 3-4 минути трябва на какаото да се разтвори и тогава е момента да добавим рома. Вече имаме нашата заливка. Време е да залеем нашето негърче и да оставим отново да изстине хубаво.

  • Трета стъпка

    Остана и последната стъпка. Този десерт се чака да изстива, за да не спадне. На водна баня сложете шоколада, за да се разтопи. След като вече имаме течен шоколад добавете към него олиото и водата. Трябват около 5 минути, за да може да се смесят хубаво нашите съставки. Ако искате можете да добавите ядки на малки парченца. Залейте нашия десерт с вече готовата глазура. Оставете да изстине хубаво.

  • След като изстине, вече имате вкусно негърче от детството на родителите ви. Можете да си направите към него и прясно изцеден сок.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

x

Lost Password