Много се чудих как да изненадам моя приятел и да не му сервирам в купичка крем супата и така ми хрумна да изпеча тиква за купичка (малко ви звучи странно, спокойно става много вкусно)
Разбира се, не бях правила преди и това ми беше първия опит. Затова бързах, за да мога да го направя преди да се прибере от дългия ден.
Никога не се случват нещата както сме ги планирали и се прибра още докато бях в началото. Няма да ви държа повече в напрежение и ще ви покаже стъпките до това кулинарно вдъхновение.
Много е важно да измиете тиквата преди да започнете каквото и да е било.
Идва малко по-трудната част, а тя е да издълбаете тиквата и да стане като купичка. Спокойно по-бавно става тази стъпка, но ще успеете.
Дойде последната стъпка, а именно да изпечем нашата купичка. В предварително загрята фарна сложете тавичка с купичката ни и 2 пръстта вода. Пече се около 45 минути или докато остатъка от тиквата омекне.
Вече имате купичка, която можете да си изядете. Добър апетит!