Мед и пчелни семейства

Всяка пролет умират хиляди пчелни семейства, заради арендатори, които третират посевите си с пестициди. В момента се пръска с препарати с активно вещество глифозат, смъртоносен за пчелите. Пчелите съществуват в природата над 150 милиона години – много преди да се появи човекът, не за да ни дават мед, а за да опрашват растенията .

Стойността на земеделската продукция, произведена благодарение на опрашването е 15-20 пъти по-голяма от стойността на добитите пчелни продукти. 84% от растителните видове и 76% от производството на храни в Европа зависят от опрашването с пчели и с диви опрашители. Ако ги няма пчелите, можете да разберете и сами какво ще следва с продукцията .

\"\"

А знаете ли с какво е полезен меда за хората?

Медът е изключително здравословен продукт, който има куп полезни свойства за човешкото здраве. Факт е, че когато трябва да изберем с какво да си подсладим кафето или чая, винаги прибягваме първо до меда и в редки случаи посягаме към захарта.

Често забравяме обаче, че когато му добавим гореща вода, той губи голяма част от полезните си съставки и единственото, което прави е по-сладка напитка.

Дали обаче не е мит, че меда има само положителни качества и никакви негативни такива.

Голяма част от меда, който се продава в търговската мрежа или медчетата, които ви дават по заведения, нямат нищо общо с истинския продукт . Често това е захар и/или глюкозо-фруктозен сироп, които са имитационни продукти и е добре да ги избягваме. Затова обръщайте внимание какъв мед консумирате и ако е в пакетче, по-добре си сложете чиста захар.

Какви са обаче положителните и отрицателните страни:

  • ✔️ Помага при болки в гърлото.
  • ✔️ При главоболие.
  • ✔️ Спомага при проблеми със съня.
  • ✖️ Не е подходящ за бебета.
  • ✖️ Съдържа естествена захар.
  • ✖️ Медът от магазините може да съдържа вредни вещества.

Купувайте меда директно от производителите.

Дали не подценяваме меда и има ли нещо, което вие бихте добавили?

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

x

Lost Password