Закуската не е била винаги приоритет за мен – трудно ми е през работните дни да ставам по-рано и да имам време да хапна вкъщи, но когато не съм на работа не пропускам. Идеята, която ви предлагам с тази рецепта е подходяща за закуска или брънч, а именно тост с поширано яйце.
Най-прекрасното трио, а именно поширано яйце, авокадо и препечен хляб. Разбира се, двама се включихме в направата на тази така вкусна закуска и после заедно си я и хапнахме.
Изсипете литър вода в тенджерата и добавете малко оцет. Оставете да заври. Когато заври, завихрите водата с помощта на лъжица и добавете внимателно счупеното яйце. (Това, че сте завихрили водата помага на белтъка да обгърне жълтъка и да се получи желания ефект.) Всяко от яйцата ги приготвих самостоятелно.
Авокадото се обелва, нарязва на ленти и се посолява със сол. Доматът се реже на кръгчета. Препичат се филиите и се подрежда отгоре авокадо, домат и най-отгоре пошираното яйце. За заъвшек добавете рукола и малко зехтин и червен пипер.