Тирамису

( 5 от 5 )
Loading...
  • Продукти за тирамису
  • Тирамису
  • Тирамису
  • 5 mПодготовка
  • 35 mПриготвяне
  • 40 mГотово след
Print Recipe

продукти за тиВсички обичаме тирамису, но вкъщи не сме привържениците на консумирането на сурови яйца, ако не са пресни и домашни. Затова днешната вариация на този така вкусен десерт е без яйца! Да точно така, може да се получи много вкусно и без тях.

Необходими продукти

  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +

Начин на приготвяне

  • Първа стъпка

    Приготвяме кафето, за предпочитане еспресо, послаждаме леко и го оставяме настрана да се охлади. Ще започнем с крема на нашия десерт. С помощта на миксер разбийте сметаната със захарта, около 10 минути.

  • Втора стъпка

    След като вече имаме разбита сметаната, е време да минем към маскарпонето. Със силиконова бъркалка разбъркайте маскарпонето и пудрата захар. След което го добавете към разбитата ни сметана. Вече имаме готов нашия крем.

  • Трета стъпка

    Добавяме рома към вече охладеното кафе. Топим само долната част на бишкотите в кафето. Покриваме дъното на тивичката с бишкоти. Слагаме половината от крема. Редим и втория ред бишкоти, напоени с кафе. Слагаме и останалата част от крема. Оставяме тавичката в хладилника да отлежи поне за няколко часа. Аз държа поне 1 нощ, за да е по-ароматно и хубаво на другата вечер. Преди поднасяне поръсваме обилно с какао.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

- Shopping List
x

Lost Password