Тирамису

( 5 out of 5 )
Loading...
Save Recipe
  • DSC00998
  • DSC01021
  • слайдер
  • 5 мПодготовка
  • 35 мГотвене
  • 40 мГотово след
Принтирай рецептата

продукти за тиВсички обичаме тирамису, но вкъщи не сме привържениците на консумирането на сурови яйца, ако не са пресни и домашни. Затова днешната вариация на този така вкусен десерт е без яйца! Да точно така, може да се получи много вкусно и без тях.

Необходими продукти

  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +

Начин на приготвяне

  • Първа стъпка

    Приготвяме кафето, за предпочитане еспресо, послаждаме леко и го оставяме настрана да се охлади. Ще започнем с крема на нашия десерт. С помощта на миксер разбийте сметаната със захарта, около 10 минути.

  • Втора стъпка

    След като вече имаме разбита сметаната, е време да минем към маскарпонето. Със силиконова бъркалка разбъркайте маскарпонето и пудрата захар. След което го добавете към разбитата ни сметана. Вече имаме готов нашия крем.

  • Трета стъпка

    Добавяме рома към вече охладеното кафе. Топим само долната част на бишкотите в кафето. Покриваме дъното на тивичката с бишкоти. Слагаме половината от крема. Редим и втория ред бишкоти, напоени с кафе. Слагаме и останалата част от крема. Оставяме тавичката в хладилника да отлежи поне за няколко часа. Аз държа поне 1 нощ, за да е по-ароматно и хубаво на другата вечер. Преди поднасяне поръсваме обилно с какао.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

x

Lost Password