Сезонът на тиквичките е вече към своя край и сигурно вече се чудите как да си похапвате вкусно тиквичките. Една лесна рецепта, която ще се харесва дори и на децата. Без пържене, а само във фурната са приготвят тиквените кюфтенца.
Махнете краищата на тиквичките. Измийте ги и ги рендосайте. Оставете ги в гевгир, за да може да се отцеди водата от тях. Така рендосаните тиквички, трябва да престоят 10-15 минути. След това, вземайте по малко от тях и ги стискайте допълнително с ръце, за да се отцеди още вода от тях.
Сложете тиквичките в дълбока купа. Прибавете яйцата, брашно, галета, черния пипер и олиото. Разбъркайте отново и сместа е готова.
Включете фурната на 180 градуса да загрява. Вземете тава и на дъното й сложете лист хартия за печене. Оформете кюфтенца и ги поставяйте в тавата. Оставяйте разстояние между тях. Сложете тавата във фурната и печете на 180 градуса, за около 20 минути или до златисто. Изпечените тиквени кюфтета, поднесете с млечно-чеснов сос.
В купичка разбъркайте хубаво киселото мляко, нарязания на ситно чесън и солта.
Можете да видите ползите от тиквичките тук: Ползите от тиквичките