Тиквени кюфтета

( 0 от 5 )
Loading...
  • Тиквичка
  • Тиквени кюфтенца
  • Тиквени кюфтенца
  • 30 mПодготовка
  • 20 mПриготвяне
  • 50 mГотово след
Print Recipe

Сезонът на тиквичките е вече към своя край и сигурно вече се чудите как да си похапвате вкусно тиквичките. Една лесна рецепта, която ще се харесва дори и на децата. Без пържене, а само във фурната.

Необходими продукти

  • Тиквени кюфтета
  • Млечно-чеснов сос
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +

Начин на приготвяне

  • Първа стъпка

    Махнете краищата на тиквичките. Измийте ги и ги рендосайте. Оставете ги в гевгир, за да може да се отцеди водата от тях. Така рендосаните тиквички, трябва да престоят 10-15 минути. След това, вземайте по малко от тях и ги стискайте допълнително с ръце, за да се отцеди още вода от тях.

  • Втора стъпка

    Сложете тиквичките в дълбока купа. Прибавете яйцата, брашно, галета, черния пипер и олиото. Разбъркайте отново и сместа е готова.

  • Трета стъпка

    Включете фурната на 180 градуса да загрява. Вземете тава и на дъното й сложете лист хартия за печене. Оформете кюфтенца и ги поставяйте в тавата. Оставяйте разстояние между тях. Сложете тавата във фурната и печете на 180 градуса, за около 20 минути или до златисто. Изпечените тиквени кюфтета, поднесете с млечно-чеснов сос.

  • За соса

    В купичка разбъркайте хубаво киселото мляко, нарязания на ситно чесън и солта.

  • Можете да видите ползите от тиквичките тук: Ползите от тиквичките

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

- Shopping List
x

Lost Password