Тиквени кюфтета

( 5 out of 5 )
Loading...
Save Recipe
  • DSC02147
  • слайдер
  • слайдер (2)
  • 30 мПодготовка
  • 20 мГотвене
  • 50 мГотово след
Принтирай рецептата

Сезонът на тиквичките е вече към своя край и сигурно вече се чудите как да си похапвате вкусно тиквичките. Една лесна рецепта, която ще се харесва дори и на децата. Без пържене, а само във фурната са приготвят тиквените кюфтенца.

Необходими продукти

  • Тиквени кюфтета
  • Млечно-чеснов сос
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +

Начин на приготвяне

  • Първа стъпка

    Махнете краищата на тиквичките. Измийте ги и ги рендосайте. Оставете ги в гевгир, за да може да се отцеди водата от тях. Така рендосаните тиквички, трябва да престоят 10-15 минути. След това, вземайте по малко от тях и ги стискайте допълнително с ръце, за да се отцеди още вода от тях.

  • Втора стъпка

    Сложете тиквичките в дълбока купа. Прибавете яйцата, брашно, галета, черния пипер и олиото. Разбъркайте отново и сместа е готова.

  • Трета стъпка

    Включете фурната на 180 градуса да загрява. Вземете тава и на дъното й сложете лист хартия за печене. Оформете кюфтенца и ги поставяйте в тавата. Оставяйте разстояние между тях. Сложете тавата във фурната и печете на 180 градуса, за около 20 минути или до златисто. Изпечените тиквени кюфтета, поднесете с млечно-чеснов сос.

  • За соса

    В купичка разбъркайте хубаво киселото мляко, нарязания на ситно чесън и солта.

  • Можете да видите ползите от тиквичките тук: Ползите от тиквичките

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

x

Lost Password