Тиквен кекс

( 5 от 5 )
Loading...
Запази рецептата
  • Продукти
  • Опечен кекс
  • 10 mВреме за приготвяне
  • 40 mВреме за готвене
  • 50 mГотово след
Принтирай Рецептата

Готвенето е изкуство и като такова, ястията трябва да бъдат консумирани с мярка. В интернет е пълно със „здравословни рецепти“, които са на основата на ядки, сушени плодове, кокосово и какаово масло. Нямам нищо против тези продукти, но не трябва да забравяме, че здравословното е в баланса и в това храната, която ядеш, да подкрепя нуждите на тялото, а не системно да ги надминава. Десертите, които са на основа на ядки и сушени плодове, обикновено са доста калорични, но пък в същото време не съдържат и много протеин и не засищат за дълго. Ето защо е важно, да си даваме сметка и какво количество ядем и когато приготвяме храната си, да се стремим тя да е балансирана. Това е любима моя рецепта за тиквен кекс.
Тиквеният кекс е чудесен за закуска или следобедна закуска. Приготвяте го и когато бързате, взимате 1-2 парченца и малко кисело мляко и ще имате готова и вкусна храна.

Необходими продукти

  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +

Начин на приготвяне

  • Първа стъпка

    Разбийте много хубаво яйцето и към него добавете киселото мляко, олиото, меда и тиквата. След като се е получило хомогенно тесто, добавете и останалите съставки и разбъркайте отново. Сложете хартия за печене в правоъгълна форма за кекс (ако нямате, може да използвате каквото имате).

  • Втора стъпка

    Загрейте фурната на 180 градуса. Печете до готовност за 40 минути. При сервиране, може да поръсите малко мед за повече сладост.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

x

Lost Password