Готвенето е изкуство и като такова, ястията трябва да бъдат консумирани с мярка. В интернет е пълно със „здравословни рецепти“, които са на основата на ядки, сушени плодове, кокосово и какаово масло. Нямам нищо против тези продукти, но не трябва да забравяме, че здравословното е в баланса и в това храната, която ядеш, да подкрепя нуждите на тялото, а не системно да ги надминава. Десертите, които са на основа на ядки и сушени плодове, обикновено са доста калорични, но пък в същото време не съдържат и много протеин и не засищат за дълго. Ето защо е важно, да си даваме сметка и какво количество ядем и когато приготвяме храната си, да се стремим тя да е балансирана. Това е любима моя рецепта за тиквен кекс.
Тиквеният кекс е чудесен за закуска или следобедна закуска. Приготвяте го и когато бързате, взимате 1-2 парченца и малко кисело мляко и ще имате готова и вкусна храна.