Риба и зеленчуци на пара

( 5 out of 5 )
Loading...
Save Recipe
  • слайдер(1)
  • слайдер
  • 5 мПодготовка
  • 55 мГотвене
  • 60 мГотово след
Принтирай рецептата

Готвенето на пара е изключително полезна и здравословна практика. Най-голямото качество на тази технология е, че при нея храната максимално запазва вкуса, цвета, аромата и формата си, както и хранителните си вещества, което е най-важното.  Специалните уреди за готвене на пара се продават в магазините за домашни потреби или просто използвайте дълбока тенджера, пълна до 3/4 с вода, върху която се слага метален гевгир, в който поставяме продуктите – зеленчуци, ориз и риба. Тази рецепта е класическа за готвене на пара, а именно риба със зеленчуци.

Необходими продукти

  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +

Начин на приготвяне

  • Първа стъпка

    Изберете филе от посочените риби, а ако не, може да ползвате и нарязана риба, като парчетата трябва да са с големина до 15 см. Рибата добре се осолява и се поръсва с черен пипер.

  • Втора стъпка

    В първата част от приставката за пара се поставят първо измитите и нарязаните на ивици тиквичка, моркови и картофи. Кипнете в тенджера 1 л вода и сложете приставката за готвене на пара. Гответе 40 минути.

  • Трета стъпка

    Сложете рибата във втората част на приставката, сложете я върху първата и оставете да се вари за 15 минути. След това внимателно се изваждате рибата и зеленчуците, полива се със струйка зехтин и се поднася докато е топло.

  • Ако сте забравили защо са полезни рибата и зеленчуците можете да прочетете тук: Колко време се готвят различните зеленчуци и Защо е полезна рибата

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

x

Lost Password