Пълнени сладки картофи

( 5 от 5 )
Loading...
Запази рецептата
  • slider (2)
  • slider
  • 5 mВреме за приготвяне
  • 1:20 hВреме за готвене
  • 1:25 hГотово след
Принтирай Рецептата

Сладките картофи са много полезни за нашия организъм, защото притежават много витамини. Може да импровизирате, с какво да ги напълните. В случая това е класическа плънка, а вие може да пробвате и само със зеленчуци са направите. Има два вида сладки картофи: със светла и с тъмна кора.

Необходими продукти

  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +

Начин на приготвяне

  • Първа стъпка

    Разполовете сладките картофи и ги сложете да се печат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.

  • Втора стъпка

    Докато сладкия картоф се пече ще направим плънката. В дълбок тиган сложете ситно нарязаното месо с вода и гответе 40 минути. Нарязвате лука и моркова на дребно. Добавете нарязаните зеленчуци към месото заедно със зехтин и оставете за 10 минути на слаб огън. През това време издълбайте внимателно картофите. Прибавете към плънката нарязаната вътрешност на картофа. Овкусявате със сол, червен пипер и черен пипер.

  • Трета стъпка

    Напълнете сладките картофи с плънката и върнете във фурната за още 20 минути.

  • Можете да видите ползите от сладкия картоф тук: Ползите от сладкия картоф

Leave Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

x

Lost Password