Сладките картофи са много полезни за нашия организъм, защото притежават много витамини. Може да импровизирате, с какво да ги напълните. В случая това е класическа плънка, а вие може да пробвате и само със зеленчуци са направите. Има два вида сладки картофи: със светла и с тъмна кора.
Докато сладкия картоф се пече ще направим плънката. В дълбок тиган сложете ситно нарязаното месо с вода и гответе 40 минути. Нарязвате лука и моркова на дребно. Добавете нарязаните зеленчуци към месото заедно със зехтин и оставете за 10 минути на слаб огън. През това време издълбайте внимателно картофите. Прибавете към плънката нарязаната вътрешност на картофа. Овкусявате със сол, червен пипер и черен пипер.
Можете да видите ползите от сладкия картоф тук: Ползите от сладкия картоф