Принтирай рецептата
Пълнените патладжани (лодки) са едно от най-вкусните удоволствия . Може да импровизирате с каквото желаете и да експериментирате. В случая това е класическа рецепта за патладжани със свински месо. Когато искаме нещо леко и да има малко месо в него се сещам, че може да си напълним едни вкусни патладжани с месо и зеленчуци.
Начин на приготвяне
-
Първа стъпка
Най-важното при патладжаните е да се отцеди горчилката, всичко друго е въпрос на изобретателност. Разрязвате патладжана на две, издълбавате вътрешността и посолявате хубаво. Оставяте за 30 минути. След което измивате добре патладжана и вътрешността.
-
Втора стъпка
В дълбок тиган сложете ситно нарязаното месо с вода и гответе 40 минути. Нарязвате лука и моркова на дребно. Добавете нарязаните зеленчуци към месото заедно със зехтин. Прибавяте и нарязаната вътрешност на патладжана. Овкусявате със сол, червен пипер и черен пипер.
-
Трета стъпка
Подредете патладжаните в подходяща тава, намазана със зехтин. Сложете да се печат лодките в предварително загрята фурна за 30 минути на 180°C. Напълнете патладжаните с плънката и върнете във фурната за още 20 минути.
-
При желание можете да настържете кашкавал и нарежете магданоза. Последните 5 мин от печенето поръсете патладжаните с кашкавала и магданоза. Можете да сервирайте пълнените патладжани с кисело мляко.
-