Пълнени патладжани

( 5 out of 5 )
Loading...
Save Recipe
  • patladzhan
  • produkti
  • palneni-patladzhani
  • 35 мПодготовка
  • 1:30 чГотвене
  • 2:05 чГотово след
Принтирай рецептата

Пълнените патладжани (лодки) са едно от най-вкусните удоволствия . Може да импровизирате с каквото желаете и да експериментирате. В случая това е класическа рецепта за патладжани със свински месо. Когато искаме нещо леко и да има малко месо в него се сещам, че може да си напълним едни вкусни патладжани с месо и зеленчуци.

Необходими продукти

  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +

Начин на приготвяне

  • Първа стъпка

    Най-важното при патладжаните е да се отцеди горчилката, всичко друго е въпрос на изобретателност. Разрязвате патладжана на две, издълбавате вътрешността и посолявате хубаво. Оставяте за 30 минути. След което измивате добре патладжана и вътрешността.

  • Втора стъпка

    В дълбок тиган сложете ситно нарязаното месо с вода и гответе 40 минути. Нарязвате лука и моркова на дребно. Добавете нарязаните зеленчуци към месото заедно със зехтин. Прибавяте и нарязаната вътрешност на патладжана. Овкусявате със сол, червен пипер и черен пипер.

  • Трета стъпка

    Подредете патладжаните в подходяща тава, намазана със зехтин. Сложете да се печат лодките в предварително загрята фурна за 30 минути на 180°C. Напълнете патладжаните с плънката и върнете във фурната за още 20 минути.

  • При желание можете да настържете кашкавал и нарежете магданоза. Последните 5 мин от печенето поръсете патладжаните с кашкавала и магданоза. Можете да сервирайте пълнените патладжани с кисело мляко.

  • Можете да видите ползите от патладжана тук: Ползите от патладжана

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

x

Lost Password