Кюфтета на скара

( 5 от 5 )
Loading...
Запази рецептата
  • kaima-luk-chubritsa-cherven-piper
  • ovkusena-kaima-za-kyufteta
  • surovi-kyufteta-na-skara
  • zapecheni-kuyfteta-na-skara
  • lyuti-kyufteta-na-skara-s-kartofeno-pyure
  • 12Количество
  • 4Порции
  • 10 mВреме за приготвяне
  • 20 mВреме за готвене
  • 30 mГотово след
Принтирай Рецептата

Всеки може да се съгласи, че храната при баба винаги е повече от вкусна. Ще ви покажа как бързо и лесно да си направите кюфтета на скара по рецепта на моята баба. Винаги се получават отлично. Не знам дали е от домашната кайма и правилните подправки или голямата любов, с която баба ги прави. Надявам се и на вас да ви харесат, толкова колкото и на мен.

Необходими продукти

  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +

Начин на приготвяне

  • Първа стъпка

    Нарязваме лука и чесъна на ситно. След което, заедно с останалите подправки, го прибавяме към каймата. Разбъркваме хубаво сместа, за да се получи равномерно овкусяване. Съвет от моята баба за добро разбиване - сложете каймата в тава или друг по-голям съд. Поръсете подправките върху каймата. С върха на пръстите започнете малко по малко да откъсвате от каймата и да я местите в другия край, докато минете цялата. Направете го поне 2 пъти. В нашия случай, ние сме разделили каймата на две по-големи топки, защото в едната има лют червен пипер.

  • Втора стъпка

    След като сме овкусили каймата, започваме да правим кюфтетата. Намокряме ръце, за да не ни се лепи каймата за дланите и пръстите. Вземаме малки топчета кайма и внимателно започваме да ги плескаме, докато станат с големина 2/3 от дланта (около 10 см) и с дебелина около 1 пръст. Намазваме с олио или сланина скарата, за да не се закачат кюфтетата и започваме да ги печем.

  • Трета стъпка

    При печенето е важно кюфтeтата да се обръщат често, докато се опечат, за да не прегарят.

  • Върви чудесно с домашно червено вино и добри приятели. Ще се радвам да споделите отдолу в коментарите или в социалните мрежи вашата рецепта за кюфтенца.

Съвети и вариации

  • Вместо лук на глави може да използвате лук на перца.

  • Към подправките може да добавите 2-3 щипки червен пипер.

  • За любителите на пикантни храни, добавете лют червен пипер или нарязани люти чушлета.

Leave Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

x

Lost Password