Много време не знаех как се приготвя крем супа и така тиквата седеше в хладилника . Както знаете вкъщи готвим с домашни продукти и вкуса е много по-различен и вкусен.. И така един ден просто реших, че вече е време да започна да правя крем супа, защото навън си хапваме, а да не мога да зарадвам своя приятел няма как… звъннах по телефона на майката на своя приятел и така имах всички продукти нарязани в тенджера и готови да вря ти кипят (след мъничко и стъпките, само още малко потърпете). Разбира се преди да се е прибрала моята половинка, бързам да измисля по какъв начин да му сервирам и да го изненадам… мислех, мислех и накрая стигнах до отговора до интересно заключение… имах тиква и значи с нея ще направя нещо. Стига толкова съм ви държала в напрежение, а да минавам към стъпките.
Обелете всички продукти и ги нарежете. Като тиквата, картофите и лука да са на купчета, а морковите на кръгчета.
Сложете нарязаните зеленчуци в танджерата и залейте с вода, два пръстта над зеленчуците.
Можете да сложите капак докато заври. Варете докато, когато опитате да разчупите тиквата да ви е лесно. Свалете от котлона и пасирайте зеленчуците (заедно с водата) докато няма парченца.
Върнете тенджерата на котлона и сложете сол, черен пипер и олиото. Оставете на слаб огън за още 2 минути.
Вече имате една вкусна и домашна крем супа. Можете са я сервирате с малко крутони отстрани и тиквени семки.
Както знаете аз не харесвам магданоз, но моя приятел си похапва затова неговата купичка ще си има и тази зелена подправки.
Е разбира се, не се получи да сготвя преди да се прибере затова и той помага в кухнята. Докато правя салатата съм му дала за задача на него да разбърква супата, но направих малка грешка... и затова съвета ми е ако искате да имате вечеря не поверявайте на друг да ви помага в кухнята. Искаш да разнообразиш купичката си, ето ви една лесна идея: Купичка от тиква