Яйцата вкъщи се появяват магически, все едно си имаме кокошчица. Разбира се, когато се приберем с моя приятел в родния ни град Враца си донасяме. Няма нищо по-хубаво от домашните продукти.
Ще започнем с нарязване на кубченца лука, чушките и моркова. В дълбок и прав тиган загрейте зехтина и сложете нарязаните зеленчуци. Бъркайте през минута - две, за да не се захване.
След десет минути зеленчуците ни са омекнали и чакат своите подправки. Преди да сложим подправките, добавяме домата и оставаме за още пет минути да къкри. Не забравяйте да го бъркате, защото ще ви се захване и ще има вкус на загоряло. Вече дойде момента за солта, червения и черния пипер.
На финала сме, намалете котлона на втората по големина степен и сложете яйцата, но без да ги бъркате или пукате. Сложете капака на тигана и ги оставете за осем минути така. След това махнете капака, за да спукате яйцата и да се опекат по-добре. Посолете ги и сложете капака за още десет минути. Вече имате вкусни бабини яйца.
Може и с пресен домат да се направи, но ги нарежете на кубчета.
Обичате рохки яйца? Тогава не ги пукайте в третата стъпка.