Бабините яйца

( 5 от 5 )
Loading...
Запази рецептата
  • zaparzhvane-na-luk-chushki-morkov
  • slagame-yaitsata-varhu-zelenchutsite
  • babinite-yaitsa
  • 5 mВреме за приготвяне
  • 30 mВреме за готвене
  • 35 mГотово след
Принтирай Рецептата

Яйцата вкъщи се появяват магически, все едно си имаме кокошчица. Разбира се, когато се приберем с моя приятел в родния ни град Враца си донасяме. Няма нищо по-хубаво от домашните продукти.

 

Необходими продукти

  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +
  • Добави към списъка +

Начин на приготвяне

  • Първа стъпка

    Ще започнем с нарязване на кубченца лука, чушките и моркова. В дълбок и прав тиган загрейте зехтина и сложете нарязаните зеленчуци. Бъркайте през минута - две, за да не се захване.

  • Втора стъпка

    След десет минути зеленчуците ни са омекнали и чакат своите подправки. Преди да сложим подправките, добавяме домата и оставаме за още пет минути да къкри. Не забравяйте да го бъркате, защото ще ви се захване и ще има вкус на загоряло. Вече дойде момента за солта, червения и черния пипер.

  • Трета стъпка

    На финала сме, намалете котлона на втората по големина степен и сложете яйцата, но без да ги бъркате или пукате. Сложете капака на тигана и ги оставете за осем минути така. След това махнете капака, за да спукате яйцата и да се опекат по-добре. Посолете ги и сложете капака за още десет минути. Вече имате вкусни бабини яйца.

  • Може и с пресен домат да се направи, но ги нарежете на кубчета.

  • Обичате рохки яйца? Тогава не ги пукайте в третата стъпка.

Leave Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

x

Lost Password