Бабините яйца

( 5 от 5 )
Loading...
  • Зеленчуци в тиган
  • Зеленчуци и слагане на яйце в тиган
  • бабини яйца
  • бабините яйца
  • 5 mПодготовка
  • 30 mПриготвяне
  • 35 mГотово след
Print Recipe

Яйцата вкъщи се появяват магически, все едно си имаме кокошчица. Разбира се, когато се приберем с моя приятел в родния ни град Враца си донасяме. Няма нищо по-хубаво от домашните продукти.

 

Необходими продукти

  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +
  • Добавяне в списък +

Начин на приготвяне

  • Първа стъпка

    Ще започнем с нарязване на кубченца лука, чушките и моркова. В дълбок и прав тиган загрейте зехтина и сложете нарязаните зеленчуци. Бъркайте през минута - две, за да не се захване.

  • Втора стъпка

    След десет минути зеленчуците ни са омекнали и чакат своите подправки. Преди да сложим подправките, добавяме домата и оставаме за още пет минути да къкри. Не забравяйте да го бъркате, защото ще ви се захване и ще има вкус на загоряло. Вече дойде момента за солта, червения и черния пипер.

  • Трета стъпка

    На финала сме, намалете котлона на втората по големина степен и сложете яйцата, но без да ги бъркате или пукате. Сложете капака на тигана и ги оставете за осем минути така. След това махнете капака, за да спукате яйцата и да се опекат по-добре. Посолете ги и сложете капака за още десет минути. Вече имате вкусни бабини яйца.

  • Може и с пресен домат да се направи, но ги нарежете на кубчета.

  • Обичате рохки яйца? Тогава не ги пукайте в третата стъпка.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

- Shopping List
x

Lost Password